Thursday, 10 December 2015

IBPS Clerk Mains : Reasoning CODING –DECODING Quiz 79


Q.1. If KASHMIR is written as 8142753, how RIMSHAK can be written in that code ?
a) 3574218     b) 3571842     c) 3521478     d) 3574812

Q.2. If A= 1, FAT= 27, then FAITH= ?
a) 44     b) 42    c) 41     d) 40


Q.3. If GLARE is coded as 67810 and MONSOON as 2395339 then how can RANSOM be coded ?
a) 183952    b) 198532    c) 189352   d) 189532

Q.4. If DELHI is coded as 73541 and CALCUTTA as 82589662, how can CALICUT be coded ?
a) 5279431    b) 5978213      c) 8251896   d) 8543691

Q.5. In a code language 123 means ‘hot filtered coffee’, 356 means ‘very hot day’, 589 means ‘day and night’. Which numerical stands for ‘very’ ?
a) 5     b) 6     c) 8     d) 9

Q.6. If ‘GIVE’ is coded as 5137 and ‘BAT’ is coded as 924,how is ‘GATE’ coded ?
a) 5427    b) 5724     c) 5247    d) 2547

Q.7. If SEVEN is coded as 23136 and EIGHT as 34579, what will be the code for NINE ?
a) 6463     b) 6364    c) 6346    d) 6436

Q.8. If C=3 and POLISH=79, then POINTER=?
a) 95        b) 96      c) 97       d) 98

Q.9. If T=20, TEN= 39, then TIP = ?
a) 70     b) 45    c) 54    d) 65

Q.10. If W= 23, WIN= 46, then WAY= ?
a) 46     b) 64      c) 49    d) 94

Read more IBPS PO and Clerk Exam Mock Test Reasoning Quiz Free Online

Answer Key:

1(a)   2(a)   3(d)   4(c)   5(b)   6(c)   7(a)   8(c)   9(b)   10(c)

No comments:

Post a Comment

Advertisement