Tuesday, 15 December 2015

IBPS Bank PO and Clerk Exam Percentage MCQs Quiz 77

IBPS Bank PO and Clerk Exam Percentage MCQs Quiz

Directions (1-10): What approximate value should come in place of question mark (?) in the following questions? (You are expected to calculate the exact value).

Q.1. 29.99 % of 155.012 + 12.98 % of 164.99 =?
(a) 54          
(b) 58          
(c) 64          
(d) 66          
(e) 68


Q.2. (11 % 8239) × (8.23 % of 5147)= ?
(a) 339488      
(b) 562112      
(c) 675250      
(d) 810040      
(e) 975140

Q.3. (1.65 % of 5471) – (0.61 % of 8336)= ?
(a) 20.15      
(b) 26.25      
(c) 31.45      
(d) 38.85      
(e) 40.35

Q.4. 74.75 % of 151 % of 180 =?
(a) 390                  
(b) 415                  
(c) 425                  
(d) 450                  
(e) 465

Q.5. 49 % of 2647 + 27 % 7589=?
(a) 4133.5    
(b) 3222.5    
(c) 2111.5    
(d) 1000.5    
(e) None of these

Q.6. 23.5 % of 4924.2 + ? % of 43244 = 1849.091
(a) 27          
(b) 18.5       
(c) 36.5        
(d) 46.5       
(e) 52.5

Q.7. (296 % of 112) ÷ 73.92 = ?
(a) 9.86       
(b) 8.42       
(c) 6.15        
(d) 5.24       
(e) 4.48

Q.8. (37 % of 1222 -13 % of 1211) ÷ 61 = ?
(a) 18    
(b) 24  
(c) 28    
(d) 34  
(e) None of these

Q.9. 59 % 245 – 21.5 % of 145 = ?
(a) 100                  
(b) 118                  
(c) 140                  
(d) 150                  
(e) 175

Q.10. (252 % of 715) + 212.5 % = ? % of 2400 + 272
(a) 16. 185    
(b) 80.875      
(c) 48.265      
(d) 96.415      
(e) 62.325

Maths for bank Exam IBPS Bank PO and Clerk Exam Free online mock test MCQs Quiz


Answer:

1 (e)     2 (a)     3 (e)     4 (d)      5 (b)     6 (a)    7 (e)     8 (e)    9 (b)    10 (b)

No comments:

Post a Comment

Advertisement