Wednesday, 9 December 2015

IBPS Bank PO and Clerk Exam : Computer Knowledge Free Mock Test Quiz 70





1. Memory, also called random access memory, or RAM__________
(A) contains the electronic circuits that cause processing to occur
(B) makes the information resulting from processing available for use
(C) allows data, programs, commands, and user responses to be entered into a computer
(D) consists of electronic components that store data
(E) None of these
Ans : (D)

2. Correcting errors in a program is referred to as__________
(A) debugging
(B) bugging
(C) rectifying
(D) modifying
(E) None of these
Ans : (A)

3. An assembler is used to translate a program written in__________
(A) a low level language
(B) machine language
(C) a high level language
(D) assembly language
(E) None of these
Ans : (D)

4. The capability of the operating system to enable two or more than two programs to execute simultaneously in a single computer system by using a single processor is __________ 
(A) Multiprocessing
(B) Multitasking
(C) Multiprogramming
(D) Multiexecution
(E) None of these
Ans : (B)

5. The basic goal of computer process is to convert data into __________ 
(A) information
(B) tables
(C) files
(D) graphs
(E) None of these
Ans : (A)

6. A hard copy of a document is __________ 
(A) stored in the hard disk
(B) stored on a floppy
(C) stored on a CD
(D) printed on the printer
(E) None of these
Ans : (D)

7. Which of the following is not an output device ?
(A) Plotter
(B) Printer
(C) Scanner
(D) Monitor
(E) None of these
Ans : (C)

8. Which keys can be used together with other keys for special tasks ?
(A) Insert, Delete
(B) Ctrl, Shift
(C) Left Arrow, Right Arrow
(D) Page up, Page Down
(E) None of these
Ans : (B)

9. Which is the part of a computer that one can touch and feel ?
(A) Programs
(B) Software
(C) Hardware
(D) Output
(E) None of these
Ans : (C)

10. Computers gather data, which means they allow users to __________ data.
(A) present
(B) store
(C) output
(D) input
(E) None of these
Ans : (D)

11. CPU stands for __________ 
(A) CD-run on memory
(B) central processing unit
(C) call powers up
(D) create programs user
(E) None of these
Ans : (B)

12. Moves the cursor one space to the right to puts spaces in between words __________ 
(A) control key
(B) space bar
(C) printer
(D) mouse
(E) None of these
Ans : (B)

13. Use this when you want to make all letters capital without having to use the shift key for each character __________ 
(A) shifter
(B) upper case
(C) caps lock key
(D) icon
(E) None of these
Ans : (C)

14. A device that reads the information contained on a disk and transfers it to the computer’s memory __________ 
(A) monitor
(B) screen
(C) keyboard
(D) disk drive
(E) None of these
Ans : (D)

15. Which of the following is not the major function of a computer ?
(A) Processing data into information
(B) Storing data or information
(C) Gathering data
(D) Analysing data or information
(E) None of these
Ans : (D)

16. A disk on which you store information __________ 
(A) plate
(B) data disk
(C) paper disk
(D) TV disk
(E) None of these
Ans : (B)

17. Allows you to print __________ 
(A) ribbon
(B) monitor
(C) go now
(D) Control-P
(E) None of these
Ans : (D)

18. Easy to use __________ 
(A) user friendly
(B) select
(C) helpful
(D) ever-ready
(E) None of these
Ans : (A)

19. When your computer stops working suddenly, it is referred to as a  __________ 
(A) crash
(B) die
(C) death
(D) penalty
(E) None of these
Ans : (E)

20. The smallest item of useful information a computer can handle __________ 
(A) bite
(B) byte
(C) bit
(D) bait
(E) None of these
Ans : (C)

21. Devices that let the computer communicate with you __________ 
(A) input
(B) output
(C) type
(D) print
(E) None of these
Ans : (B)

22. Devices that allow you to put information into the computer __________ 
(A) input
(B) output
(C) type
(D) print
(E) None of these
Ans : (A)

23. Eight bits of data __________ 
(A) octabit
(B) word
(C) sentence
(D) byte
(E) None of these
Ans : (D)

24. The secret code that gives you access to some programs __________ 
(A) clue
(B) cue
(C) password
(D) help
(E) None of these
Ans : (C)

25. The different styles of lettering in a word processing program __________ 
(A) font
(B) calligraphy
(C) writing
(D) manuscript
(E) None of these
Ans : (A)

26. Any letter, number, or symbol found on the keyboard that you can type into the computer __________ 
(A) output
(B) character
(C) type
(D) print
(E) None of these
Ans : (B)

27. A symbol or question on the screen that prompts you to take action and tell the computer what to do next __________ 
(A) scanner
(B) questionnaire
(C) prompt and dialog box
(D) information seeker
(E) None of these
Ans : (C)

28. Choices are referred to as __________ 
(A) options
(B) exit
(C) boot
(D) folder
(E) None of these
Ans : (A)

29. Anything written on the screen __________ 

(A) cursor
(B) text
(C) folder
(D) boot
(E) None of these
Ans : (B)

30. Lets you leave a screen or program __________ 
(A) boot
(B) programs
(C) exit
(D) text
(E) None of these
Ans : (C)

31. Instructions that tell the computer what to do. Another name for software __________ 
(A) programs
(B) CPU
(C) options
(D) folder
(E) None of these
Ans : (A)

32. A program which helps create written documents and lets you go back and make corrections as necessary __________ 
(A) spreadsheet
(B) personal writer
(C) word printer
(D) word processor
(E) None of these
Ans : (D)

33. A place that a user can create to store files __________ 
(A) cursor
(B) text
(C) folder
(D) boot
(E) None of these
Ans : (C)

34. Start or restart the computer __________ 
(A) exit
(B) kick
(C) boot
(D) kick-start
(E) None of these
Ans : (C)

35. A blinking indicator that shows you where your next action will happen __________ 
(A) CPU
(B) cursor
(C) tool bar
(D) boot
(E) None of these
Ans : (B)

36. Commands at the top of a screen such as : FILE-EDIT-FONT-TOOLS to operate and change things within programs __________ 
(A) menu bar
(B) tool bar
(C) user friendly
(D) word processor
(E) None of these
Ans : (A)

37. CD-ROM stands for __________ 
(A) central processing unit
(B) CD-remote open mouse
(C) CD-resize or minimize
(D) CD-read only memory
(E) None of these
Ans : (D)

38. To change written work already done __________ 
(A) file
(B) edit
(C) cut
(D) close
(E) None of these
Ans : (B)

39. A place in the computer system where data and programs are temporarily stored __________ 
(A) paste
(B) open
(C) memory
(D) pocket
(E) None of these
Ans : (C)

40. A key that will erase information from the computerÕs memory and characters on the screen __________ 
(A) edit
(B) delete key
(C) dummy out
(D) trust key
(E) None of these
Ans : (B)

41. To insert a copy of the clipboard contents, whatever was last cut or copied at the insertion point __________ 
(A) paste
(B) stick in
(C) fit in
(D) push in
(E) None of these
Ans : (A)

42. The command used to remove text or graphics from a document. The information is then stored on a clipboard so you can paste it.
(A) chop
(B) cut
(C) clip
(D) cart away
(E) None of these
Ans : (B)

43. To exit the program without leaving the application __________ 
(A) file
(B) edit
(C) copy
(D) close
(E) None of these
Ans : (D)

44. A removable magnetic disc that holds information __________ 
(A) floppy disk
(B) hard drive
(C) monitor
(D) portable
(E) None of these
Ans : (B)

45. A command that saves what you are working on into the hard drive, or onto a disk __________ 
(A) view
(B) hold
(C) save
(D) go
(E) None of these
Ans : (E)

46. A command to get a file you worked on from the memory where it was stored __________ 
(A) close
(B) delete
(C) open
(D) get it
(E) None of these
Ans : (C)

47. To move down a page in a document __________ 
(A) jump
(B) fly
(C) wriggle
(D) scroll
(E) None of these
Ans : (D)

48. The primary device that a computer uses to store information __________ 
(A) TV
(B) storehouse
(C) desk
(D) hard drive
(E) None of these
Ans : (D)

49. Screen that comes on when you turn on your computer that shows all the icons __________ 
(A) desktop
(B) face to face
(C) viewer
(D) view space
(E) None of these
Ans : (A)

50. A program that works like a calculator for keeping track of money and making budgets __________ 
(A) calculator
(B) spreadsheet
(C) budgeter
(D) financier
(E) None of these
Ans : (B)




No comments:

Post a Comment

Advertisement