Tuesday, 22 December 2015

IBPS Bank Clerk Exam G.A. Capsule

IBPS Bank Clerk Exam G.A. Capsule

Dear mm experts, We hope all of you must be prepared by now for the most important topic of Quiz is based on "Current Affairs- General Awareness" and Quiz is based on "Sports" section from the IBPS Clerk Main syllabus and other competitive exams scheduled to take place next year we are here with General Awareness questions based on Sports. In total we will be uploading 20 Top expected important questions and answers in this section. Stay connected with meritmock and go ahead.
Q. 1. Who became the first Indian Golfer to qualify for President’s Cup of Golf?
Answer. Anirban Lahiri



Q. 2. Indian women’s hockey team booked a seat in 2016 Olympics. Where is the 2016 Olympics to be held?
Answer. Rio,Brazil 

Q. 3. Who is appointed as the new coach of India's Men’s national team of Hockey?
Answer. Roelant Oltmans

Q. 4. Who won the gold medal in the men’s 10 metre Air Rifle event of the Asian Air Gun Championships held in New Delhi?
Answer. Ace Indian shooter Abhinav Bindra 

Q. 5. Who won the Under-16 team South Asian Football Federation (SAFF) tournament?
Answer. Bangladesh

Q. 6. Who won the 2015 Japanese Grand Prix ?
Answer. Lewis Hamilton

Q. 7. Name the IPL franchises which have been suspended from the IPL after the reports of Justice Lodha panel?
Answer. Chennai Super Kings & Rajasthan Royals

Q. 8. Name the famous all rounder of Australia who recently announced his retirement from International Test cricket? 
Answer. Shane Watson

Q. 9. Who won the Rogers Cup Masters Tournament 2015? 
Answer. Andy Murray

Q. 10. Name the legendary Tennis player who have been recently inducted into the International Tennis Hall of Fame?
Answer. Amelie Mauresmo 

Q. 11. Who won the men’s singles title of Wimbledon 2015?
Answer. Novak Djokovic 

Q. 12. Who won the prestigious Ladies British amateur stroke-play Championship 2015 at Leeds, United Kingdom?
Answer. Aditi Ashok
Q. 13. Name the Indian Wrestler who has secured quota for India in the 2016 Olympic Games?
Answer. Narsingh Pancham Yadav

Q. 14. Who won the Women's FIFA World Cup 2015 for the third time by defeating Japan?
Answer. USA

Q. 15. Name the Indian Wrestler who clinched the gold medal in Cadet Wrestling World Championships in the 50 kg freestyle competitions in 2015? 
Answer. Anil

Q. 16. Who became the second bowler to claim hat-trick on ODI debut and also name the country to which he belongs?
Answer. Kagiso Rabada of South Africa

Q. 17. Who won the US Open Mixed Doubles Title 2015?
Answer. Leander Paes and Martina Hingis

Q. 18. Name the sport which is recognised as an Olympic Sport by IOC recently?
Answer. Frisbee

Q. 19. Who won the Pro Kabaddi League 2015?
Answer. U Mumba won it after defeating Bengaluru Bulls.

Q. 20. Where is the 2022 Commonwealth Games will be held?
Answer. Durban in South Africa


No comments:

Post a Comment

Advertisement