Tuesday, 22 December 2015

General English for IBPS Clerk : Preposition Quiz 49

Dear experts, Today we are updating our portal due to request of many users that our site loading speed is very slow. Now you can express experience so that. Here in the General English Section for IBPS PO and Clerk Exam we are presenting Quiz on Prepositions for your practice purpose. Practice more with mm quizzes and get more high score form another.

Q.1. He drove from Maharashtra ____ Karnataka without stopping to rest.
(a) is   
(b) to   
(c) into   
(d) towards



Q.2. Bill’s fight _____ hunting put 26 professional hunting companies out of jobs.
(a) towards   
(b) for   
(c) over   
(d) against


 Preposition से सम्बंधित कुछ प्रमुख बाते Set - II
 
Q.3. The court has absolved him ____ all the charges leveled against him.
(a) off   
(b) with   
(c) in   
(d) of


Q.4. You are welcome to partake _____ their light refreshment.
(a) in   
(b) for   
(c) at   
(d) of


Q.5. We met a lot of people ____ our holidays.
(a) on   
(b) in   
(c) during   
(d) at


 Prepositions and its Types

Q.6. The firm has been dealing ____ luxury goods for more than two decades.
(a) in   
(b) with   
(c) out   
(d) on

Q.7. Today student’s should be reconciled ____ the way things are changing.
(a) with   
(b) to   
(c) for   
(d) at


Q.8. That week the dollar dropped ____ its lowest levels.
(a) to   
(b) at   
(c) into   
(d) by


Q.9. He went ____ sea alone.     
(a) in   
(b) to   
(c) into   
(d) on


Rules of English : Prepositions
 
Q.10. Everyone in this world is accountable to God ____ his actions.
(a) actions   
(b) for   
(c) to   
(d) over


 
Answer Key:
1.(B)  2. (D)  3. (D) 4.(D)  5. (C)  6. (A)  7. (A)  8. (A)  9. (B)  10. (B)

No comments:

Post a Comment

Advertisement