Tuesday, 1 December 2015

English Mock Test For IBPS PO & Clerk Exams Quiz 36

Directions (1-10): In the following question, sentences are given with blanks to be filled in with an appropriate word (s). Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternative out of the four. 

Q.1. We shall go for a picnic if the weather…………….good.
(a) is 
(b) was
(c) has been 
(d) had been

Q.2. Mr. and Mr. Sharma go for a ………….walk just before dinner.
(a) vibrant 
(b) brisk 
(c)  vivacious
(d) slow

Q.3. …………..weight gain or weight loss is not good for your body. 
(a) Explosive
(b) Expressive
(c)  Extensive
(d) Excessive

Q.4. John must have the……….to stick to his diet, if he wants to lose weight.
(a) obstinacy 
(b) determination
(c)  decision
(d) obligation

Q.5. There was an …………….response for the marathon.
(a) overwhelming
(b) overriding
(c)  excessive 
(d) extreme

Q.6. Some animals have unique………………..that allow them to survive in extreme weather conditions
(a) characteristics 
(b) problems
(c)  feelings
(d) conditions

Q.7. Did the boys turn…………………for football practice ?
(a) up 
(b) on
(c) back 
(d) in

Q.8. The fireman managed to put…………..the fire.
(a) away
(b) down
(c) out 
(d) off

Q.9. The pupil was asked to write…………..his name on the front page of the exercise book.
(a) back
(b) in 
(c)  down
(d) about

Q.10. The teacher found many mistakes in my composition, when she went…………………….it.
(a) into 
(b) about
(c)  for 
(d) through


Answers Key
1.(a)
2.(b)
3.(d)
4.(b)
5.(a)
6.(a)
7.(a)
8.(c)
9.(c)
10.(d)

No comments:

Post a Comment

Advertisement