Saturday, 12 December 2015

English Language : Synonyms Mock Test Quiz 43

Dear aspirant. This is the Mock test of important English words and its synonyms for Bank Exam Preparation:
Candidates those who are preparing for the IBPS and Banking exams can use the following list of important English phrases and its equivalent synonyms.


English Language : Synonyms Mock Test Quiz
1. ATTACHMENT





(a) affinity (b) influence (c) causation (d) appendage
2. WEARY





(a) sad (b) fatigued (c) sentimental (d) emotional
3. BEQUEST





(a) parsimony (b) matrimony (c) heritage (d) patrimony
4. GULLIBLE





(a) credible (b) believable (c) credulous (d) fallible
5. BRAVERY            
(a) onslaught (b) arrogant (c) fortitude (d) nepotism
6. JEALOUS            
(a) obvious (b) atrocious (c) envious (d) ferocious
7. PATRONAGE





(a) donation (b) support (c) espionage (d) beneficiary
8. TRAVERSE





(a) mingle (b) frustrate (c) take (d) cross
9. FEROCIOUS            
(a) fierce (b) bitter (c) danger (d) enmity
10. RECUPERATE





(a) recapture (b) delight (c) recover (d) overcome


Answer Key

1. (A)    2. (B)    3. (C)    4. (C)    5. (C)   6. (C)   7. (B)   8. (D)  9. (A)   10. (C)

No comments:

Post a Comment

Advertisement