Sunday, 27 December 2015

English for IBPS Clerk Exam Main : Cloze Test Quiz 54

IBPS Clerk Exam Main : Cloze Test Quiz

Dear experts, In English section Comprehension, Cloze test, Fill in the Blanks , rearrangement, spotting errors play important role in exam. Here we are presenting Mix English Knowledge Test quiz for IBPS PO, IBPS Clerk and All IBPS Bank Exam. you cal also check meritmock.com General English notes for IBPS Exam. These notes is more useful for your next future exam. All the best.
 
We are citizens of no mean country and we are …….1…….. of the land of our birth, of our people ,our culture and our …….2………. That pride should not be for a romanticized past to which we have to ……..3………., nor should it encourage exclusiveness or a want of …….4……. of other ways than our own. It must never allow us to …….5…….. our many weakness and failing or ……6……. Our longing to be rid of them. We have a long way to go and much leeway to make …..7……. before we take our proper ……8…….with others in the van of human civilization and progress. And we have to …….9……. for the time at our disposal is …….10……. .


1. (a) aware (b) proud (c) reminded (d) fond
2. (a) customs (b) ceremonies (c) tradition (d) festivals
3. (a) return (b) glorify (c) sing (d) cling
4. (a) appreciation (b) enthusiasm (c) criticism (d) condemnation
5. (a) reject (b) forget (c) avoid (d) remember
6. (a) blunt (b) demolish (c) disappear (d) spur
7. (a) out (b) for (c) up (d) of
8. (a) role (b) site (c) equation (d) station
9. (a) tarry (b) hurry (c) ponder (d) debate
10. (a) scarce (b) sufficient (c) plenty (d) limited

Answer

1. (B) 2. (C) 3. (D) 4. (A) 5. (B) 6. (A) 7. (C) 8. (A) 9 (B) 10 (D)

No comments:

Post a Comment

Advertisement