Wednesday, 25 November 2015

IBPS (SBI Exam) Asked Questions



1. Who is S. Jaishankar
Ans. He is the new Foreign Secretary

2. Saina Nehwal won the Syed Modi Grand trournament. Whom did she defeat
Ans. Caroline Marin
 
3. Ajinkya Rahane and Ambati Raidu are associated with which sport?
Ans. Cricket

4. Where is Chilka Lake?
Ans. Orissa

5. A question related to the recent Padma Vibhushan Awards
Ans. Padma Vibhushan Awards 2015

6. What is the currency of Malaysia?
Ans. Ringgit

7. What is the currency of Thailand?
Ans. Baht

8. What is the currency of Japan?
Ans. Japanese Yen

9. Who is the president of Zimbabwe?
Ans. Robert Mugabe

10. When is the World Social Justice Day?
Ans. 20 February International Observance Days for reference

11. Where is the headquarters of Food and Agriculture Organization
Ans. Rome, Italy Specialized UN agencies

12. Where will be the ICC World Cup 2019 be played?
Ans. England

13. Which sport is Savio Cup associated with?
Ans. Basketball

14. Where would 2016 ICC T-20 World Cup be held?
Ans. India

15. Where is Orapa, the largest diamond mine located?
Ans. Botswana

16. IAS Durga Prasad is the new head of which organization
Ans. CRPF

17. Which body regulates mutual funds in India
Ans. SEBI (Security and Exchange Board of India)

18. What is a cheque that is not crossed called?
Ans. An Open Cheque

19. In which country is Chao lake located?
Ans. China

20. Who is Harsimrat Kaur Badal?
Ans. Member of Parliament from Bathinda


No comments:

Post a Comment

Advertisement