Tuesday, 10 November 2015

IBPS Clerk Quest : Current Affairs Questions ans answers Set - I


 1. What is the capital of Bosnia ?
Ans- Sarajevo


2. Who was appointed as Managing Director of Oxford University Press India ?
Ans- V Sivaramakrishnan



3. The Bankruptcy Law Reforms Committee (BLRC) headed by.......?
Ans- Dr T K Viswanathan


4. WHich country plane crashed recently in Sinai peninsula of Egypt killing all people aboard?
Ans- Russia


5. Sharm el-Sheikh resort located in which country ?
Ans-Egypt


6. Who was sworn in as Prime Minister of Canada ?
Ans- Justin Trudeau


7. Bimal Prasad, who passed away recently was India’s former ambassador of which country?
Ans- Nepal


8. . Prime Minister Narendra Modi is ranked at what position in 2015 Forbes Most Powerful People list?
Ans- 9th


9. Which Indian has attained second rank in the latest international rankings of boxing in the 56 kilogram category?
Ans-Indian boxer Shiva Thapa


10. Which country Topped FIFA World Rankings 2015 ?
Ans- Belgium


11. What is the full form of UDAY ?
Ans- Ujwal DISCOM Assurance Yojna for financial restructuring of debt of power distribution companies


12. Recently, which two countries of Europe have conducted a joint session of both governments after a conflict of 25 years?
Ans- Bosnia and Serbia


13. ‘IMPRINT INDIA’ initiative is aimed at improving what field in India?
Ans- Scientific research


Read more IBPS Clerk Current Affairs Quiz, IBPS PO Mains Current Affairs Questions and Answers

No comments:

Post a Comment

Advertisement