Tuesday, 17 November 2015

Data Interpretation (IBPS Clerk Exam) Quiz-26

Directions (1-5): Study the following data carefully and answer the questions given below it:

In a school of 2500 students all the students have enrolled for different games viz. Hockey, table-tennis, badminton, football, cricket, chess and carom. The respective ratio of girls to boys in the school is 3 : 2. 20% of the boys play only cricket. 25% of the girls play table-tennis, badminton and carom only. 26.8% of the boys play only football. The number of girls playing only cricket is 175% of the boys playing the same. The respective ratio of girls playing only chess to boys playing only chess is 12 : 11. 25.7% of the boys play hockey, table-tennis and carom only. One –fourth of the girls play only badminton. The remaining girls play football and hockey only. The remaining boys play only chess.

1. How many students play more than one game?
(a) 850         (b) 862         (c) 732          (d) 670         (e) None of these

2. The total number of students playing hockey is what per cent of the total number of students in the school?
(a) 25.7 %     (b) 10.8 %     (c) 14.28 %    (d) 21.14 %     (e) None of these

3. What is the respect ratio of total number of boys playing chess to the total number of girls playing chess to the total number of girls playing badminton?
(a) 11 : 30     (b) 13 :32      (c) 9 : 29      (d) 13 : 29     (e) None of these

4. What is the total number of students playing football, cricket and table – tennis?
(a) 1300        (b) 1550        (c) 9 :29       (d) 13 : 29     (e) None of these

5. How many students play carom?
(a) 475         (b) 600         (c) 538          (d) 482         (e) none of these

Directions (6-10): study the following data carefully and answer the questions given below:

Out of a total number of commuters commuting daily in a city, 17,171 commuters commute only by trains daily. 7359 commuters commute only by bikes and 22077 commuters commute only by bus. 14718 commuters commute only by their private cars and 4,906 commuters commute only by autos. 7359 commuters only by taxis. 26983 commuters commute by bus as well as trains daily. 12,265 commuters commute by bus as well as well autos daily.

6. The total number of commuters commuting by trains form what percent of the total number of commuters commuting daily?
(a) 22 %       (b) 44 %       (c) 14 %       (d) 36 %       (e) none of these

7. The total number of commuters commuting by trains form what per cent of the total number of commuters commuting daily
(a) 10 %       (b) 18 %       (c) 22 %       (d) 4 %         (e) none of these

8. The total number of commuters commuting by bikes and taxis together from what per cent of the total number of commuters commuting daily?
(a) 12 %       (b) 6 %         (c) 8 %         (d) 16 %       (e) None of these

9. what is the total number of commuters in the city commuting daily?
(a) 122650     (b) 126250     (b) 162250     (d) 152260 (e) none of these

10. The number of commuters commuting only total number of commuters commuting daily?
(a)40 %        (b) 22 %       (c) 32 %       (d) 18%        (e) None of these

Answers:

1 (c)       2 (c)    3 (a)     4 (b)     5 (e)
6 (b)      7 (c)    8 (a)    9 (a)    10 (d)







No comments:

Post a Comment

Advertisement