Sunday, 8 November 2015

Current Affairs for IBPS Clerk 2015 pdf Download (GK Power Capsule IBPS Clerk Exam PDF - 1)

Dear readers these Important Questions for IBPS Clerk Exam 2015 Latest Current Affairs September and October Mix Questions and answers

1. India’s first AC double-decker Shatabdi train to run on which route?
Ans. Mumbai-Goa

2. Who elected as first women President of Nepal?
Ans. Bidhya Devi Bhandari

3. World Polio Day observed on
Ans. 24 October

4. India-Africa Forum Summit 2015 held in _______.
Ans. Delhi.

5. Who elected as the Prime Minister of Canada?
Ans. Justin Trudeau

6. Who appointed as head of the All India Council of Sports?
Ans. VK Malhotra

7. World Statistics Day observed on ________.
Ans. 20 October

8. In how many villages Maharashtra government declares drought?
Ans. 14,708

9. Who elected as the Prime Minister of Nepal?
Ans. KP Sharma Oli

10. Who won the 2015 Nobel Prize in Economics?
Ans. Angus Deaton

11. World Food Day is observed on _________.
Ans. 16 October

12. Who won 2015 Nobel Prize in Physics?
Ans. Arthur B McDonald and Takaaki Kajita

13. Who honoured with Lifetime Achievement award at 6th Jagran Film Festival?
Ans. Shashi Kapoor

14. National Anti-Drug Addiction Day is observed on _______.
Ans. 2 October

15. World Sight Day observed on ________.
Ans. October

16. Recently which Bank launched mVisa-based Mobile Payment Service?
Ans. ICICI Bank

17. Who won the 2015 Nobel Prize in Literature?
Ans. Svetlana Alexievich

18. World Post Day is observed on ________.
Ans. October 9

19. Securities and Exchange Board of India (SEBI) was initially constituted on______.
Ans. 12th April, 1988

20. Google headquarters is located at _______.
Ans. Mountain View

21. Who won Community Impact Award at Google Science Fair?
Ans.  Lalita Prasida Sripada Srisai

22. Which country declared Cow as National Animal?
Ans. Nepal

23. Who won 2015 Baba Farid Gold Cup hockey title?
Ans. Indian Air Force

24. Who appointed as Sherpa for G-20 Summit?
Ans. Arvind Panagariya

25. Which film chosen as India's official entry for Oscars 2016?
Ans. ‘Court’

Download for IBPS Clerk Exam G.K. Power Capsule-1 Pdf

No comments:

Post a Comment